Ingrediente:
- 225g unt
- 300g zahar
- un varf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 oua
- 300g cartofi dulci
- 3cm ghimbir proaspat
- 3 lingurite scortisoara pudra
- 225g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200g smantana
- 150g nuci macadamia sarate
- 1 lamaie
- 50g zahar pudra
- 200g branza MonChou (sau mascarpone)
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170°C. Pune 150g unt, 275g zahar, vanilia si sarea intr-un castron si amesteca 5 minute cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza apoi ouale, cate unul pe rand.
Se curata cartofii dulci si ghimbirul, se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu scortisoara, in compozitia de unt. Cerne 175g faina, praful de copt, si incorporeaza-le in aluat. Se adauga smantana si se amesteca din nou. Pune compozitia intr-o tava pregatita cu hartie de pergament si las-o in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Intre timp, se pune restul de unt, zaharul ramas si restul de faina intr-un castron si se framanta intr-un aluat sfaramicios. Se taie nucile cu un cutit, cat mai fin posibil si se amesteca in aluat. Se imprastie firimiturile de aluat pe o foaie de copt intr-o tava si se coc 15 minute. Cand sunt gata rumenite, se lasa la racit 2 ore.
Intre timp, se rade coaja de lamaie. Se amesteca sucul si coaja de lamaie cu zaharul pudra si branza monchou. Intinde crema in mod egal in partea de sus a prajiturii, iar la final presara firimiturile coapte.
Va dorim Pofta Buna!