preparare: 20 min
Servire: 8 portii
Ingrediente:
- 120g unt, plus inca putin pentru ungerea tavei
- 4 prune coapte, ferme, taiate in 8
- 32g zahar plus inca 85g (separat)
- 128g faina
- 3/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurita de sare
- 1 ou mare
- 2/3 ceasca smantana
- 1 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 175°C. Unge cu unt o tava rotunda
pentru tort si tapeteaz-o cu foaie de copt.
Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc mediu-mare.
Adauga prunele si 32g zahar si amesteca foarte usor si cu grija pana acesta se
dizolva si sucul din prune a devenit siropos, cca 3 – 4 minute. Aranjeaza
prunele in tava pregatita, suprapune usor cercuri concentrice, pornind de la
exterior. Toarna sucul ramas peste prune.
Intr-un castron mic, amesteca faina, praful de copt,
bicarbonatul de sodiu si sarea.
Cu un mixer electric, bate untul si zaharul ramas, pana
compozitia devine pufoasa. Adauga oul, smantana si vanilia, apoi treptat
amestecul de faina.
Toarna aluatul peste prune si lasa-l la copt pana cand o
scobitoare introdusa in centrul aluatului iese curata, cca 50 – 55 de minute.
Inainte de a scoate prajitura din tava se lasa 1 ora la racit si se rastoarna
direct pe o farfurie cu susul in jos, astfel prajitura va avea un frumos
aranjament al prunelor.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii