preparare: 20 min
gatire: 55 min
Servire: 8 portii
Ingrediente:
- 113g unt nesarat, la temperatura camerei
- 300g zahar (sau mai putin dua preferinta)
- 2 oua, la temperatura camerei
- 240ml smantana, la temperatura camerei
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 3 piersici mari coapte, decojite, fara samburi si
taiate infelii
- 1/2 ceasca nuci tocate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C si se unge cu
grasime o tava patrata de cca 23cm.
Cu ajutorul unui mixer se bate bine untul si 200g unt cca
3 – 5 minute. Micsorand putin viteza mixerului, adauga si ouale pe rand, apoi
smantana si vanilia.
Intr-un castron separat cerne faina impreuna bicarbonatul
de sodiu, praful de copt si sarea, iar apoi tot cu un mixer incorporeaza in
amestecul de faina compozitia de oua si smantana.
Intr-un bol mic combina zaharul ramas si
scortisoara.
Raspandeste jumatate din aluat uniform in tava pregatita.
Acopera cu jumatate din piersicile taiate si presara apoi doua treimi din
amestecul de zahar si scortisoara. Intinde aluatul ramas si aranjeaza piersicile
ramase, amestecul de zahar si nucile pecan.
Tava se lasa la cuptor timp de 45 – 55 de minute, pana
cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata. Se serveste calda
sau la temperatura camerei.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii