Prajitura cu lamaie
Ingrediente:
- 225g unt (la temperatura camerei) plus extra pentru uns tava
- 225g zahar pudra
- 275g faina cu agent de crestere
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua mari
- 4 linguri de lapte
- coaja rasa de la 2 lamai
Pentru glazura
- sucul de la 2 lamai
- 175g zahar pudra
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C (350°F). Unge cu unt o tava de 30cm x 23cm si 4 cm adancime, si apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.
Amesteca bine cu un mixer untul, zaharul, faina, praful de copt, ouale, laptele si coaja de lamaie.
Pune amestecul rezultat in tava pregatita si folosindu-te de o spatula intinde-l intr-un strat egal.
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 35-40 minute sau pana cand a crescut si este elastic la atingere.
Dupa ce s-a racit putin scoate prajitura din tava si aseaz-o pe un gratar de sarma.
Glazura: amesteca sucul de lamaie cu zaharul si toarna amestecul peste prajitura, uniform. Se mai lasa sa stea cca 10 minute apoi se taie in patrate si se serveste la o ceasca de ceai.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim Pofta Buna!