Servire: 6
portii
Timp de preparare: 30
minute
Timp de gatire: 30
minute
Timp total: 60
minute
Ingrediente:
- 1/2 ceasca unt, moale
- 1/2 ceasca de zahar
- 3 oua separate, la temperatura camerei
- 1 lingura lichior de migdale Amaretto sau altceva (optional)
- 1/2 lingurita de sare
- putina crema de tartar (un sfert de lingurita) – optional
- 1 ceasca faina
- 4 cesti sau 500g cirese spalate fara samburi
- zahar pudra
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 175 grade C si ungeti cu
unt o tava patrata de aproximativ 23cm/23cm (sau o alta dimensiune – dar nu mult
mai mica). Într-un castron mediu, bateti bine untul, zaharul si galbenusurile,
pana se transforma intr-o compozitie pufoasa. Apoi adaugati lichiorul si
sarea.
2. Intr-un alt castron, bateti albusurile cu
varful de crema de tartar pana se face spuma. Apoi alternativ, amestecati
albusurile spuma si faina în compozitia de unt.
3. Turnati aluatul rezultat in tava pregatita si
asezati uniform ciresele. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute sau pana
cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii va iesi curata. Dupa racire
prajitura se taie în 6 bucati egale. Se serveste pudrata cu zahar.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Torturi
ricotta si ciocolata alba
glazura
(Kievskaia)
lamaie
cu menta
portocale si crema de branza
York cheesecake
frisca si cirese
Colibri
Frankfurter Kranz
zmeura
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
indiana cu pietre calde
sanatosi
zmeura – cura de detoxificare completa
folosirii saunei
stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
hipnoza o metoda terapeutica?
Sanatate
Pentru un trup
sanatos.