Servire: 24 portii
Timp de preparare: 40 de minute
Timp de gatire: 35 minute
Timp total: 1 ora 15
minute
Ingrediente pentru
foaie:
- 50g zahar brun
pudra - 150g unt, la temperatura
camerei - 175 g faina
- 25g faina de
orez - esenta
vanilie
Ingrediente pentru caramel:
- 175 g unt
- 175 g zahar brun
pudra - 4 linguri miere
- 397ml lapte
condensat
Ingrediente pentru topping:
- 300g ciocolata
neagra
Mod de preparare:
1. Incalzeste
cuptorul la 160°C si imbraca o tava de 20cm x 23cm cu hartie de
copt.
2. Pentru foaia de
prajitura: amesteca bine cu mixerul zaharul, untul, esenta si faina, toarna
compozitia rezultata in tava pregatita si las-o la rece aproximativ 20 de
minute. Dupa aceea se coace in cuptorul incins 35 minute sau pana prinde o
culoare aurie. Se lasa la racit in tava pe un gratar de sarma.
3. Pentru caramel:
adauga intr-o cratita untul, zaharul, mierea si laptele, si amesteca la foc mic
pana cand se topeste untul. Apoi se mai lasa la foc mic 5-8 minute, amestecand
incontinuu pana ce compozitia se ingroasa. Cand este gata se toarna peste foaia
de prajitura.
4. Odata ce
caramelul sa racit, se taie ciocolata neagra in bucati mici si se topeste
intr-un castron suspendat peste o tigaie cu apa care fierbe la foc mic. Aveti
grija ca apa sa nu atinga castronul. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste
complet, dupa care se distribuie uniform peste caramel si se lasa la
racit.
6. Dupa racire,
prajitura se taie patratele si se poate servi alaturi de un ceai sau
cafea.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Cure de
sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
usturoi
Medicina Naturista
de miere pentru tratarea acneei
evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
mai bine
avea?
gripei si racelii