Ti se intampla sa plangi in timpul unui film sau a unei lecturi?
Ei bine, lasa lacrimile sa curga, se pare ca este bine pentru tine!
Recunosti desigur, un astfel de moment, cand simti atat de multa compasiune pentru protagonistul oropsit, incat ti-e greu sa-ti pastrezi ochii uscati.
Stiai ca peste 92% la suta dintre oameni au plans odata la un film?
Si da, fac parte si barbatii din aceasta categorie. Cum se poate asta?
O carte sau un film iti pot creste nivelul de empatie. Astfel, in acest timp, “deschizandu-ne”, ne intarim emotional, potrivit unui studiu facut de universitatea din Toronto, Canada. Deci daca ai avut multa compasiune pentru Kate Winslet, in Titanic, inseamna ca nivelul tau de empatie este mare. Well done!
Plansul este bun
Plansul in timpul unui film sau citirii unei carti ne face emotional mai puternici. Nu vei sesiza acest lucru imediat dupa film/carte, se pare insa ca efectul este sigur pe termen lung. Oamenii care varsa o lacrima in timpul unui film sunt mai empatici si mai altruisti decat restul oamenilor.
Un motiv bun pentru a varsa o lacrima uneori este ca, refuzul de o face, atunci cand simtiti si totusi refuzati, poate dauna sanatatii fizice. Deci nu va rusinati si pastrati intotdeauna un pachet de servetele curat la dvs.
– va recomandam sa mai cititi si:
Lasam bebelusul sa planga sau il alinam?Bebelusul plange des si nu poate adormi. Oboseala da tarcoale mamicii. Are bebelusul o problema cu somnul sau a invatat ca mami il ia in brate la prima secunda de plans? …. Nici o mamica si – cu sigurantanici un tatic – nu este fericita cand isi aude bebelusul plangand. Sa recunoastem …mai departe |
|
Plansul bebelusului si modul sau de comunicareAtunci cand plange, bebelusul isi manifesta o neplacere si o comunica. Inainte de nastere, bebelusul era stapanul unui mic paradis, unde totul il invaluia in pace si in cea mai deplina siguranta. Iesirea din acest paradis, adica venirea lui pe lume, inseamna … mai depart |
autor: supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2017