Pateu din macrou afumat
Ingrediente:
- 300g macrou afumat
- 250g crema de branza
- coaja rasa si sucul de la 1 lamiae
- 1 lingura sos de hrean (sau 1 lingurita hrean ras)
- 1 ceapa verde, taiata marunt
- 2 linguri amestec de verdeturi: marar, patrunjel si busuioc, plus extra pentru servire
- masline kalamata
Mod de preparare:
Cu o furculita sau intr-un procesor de alimente se amesteca macroul si crema de branza. Apoi se adauga coaja si sucul de lamaie, hreanul, ceapa verde, verdeturile si sare dupa gust. Se intine pe paine, se presara cu verdeturi, masline kalamata, piper, si este gata.
SFAT: Pentru o versiune mai usoara se inlocuieste crema de branza cu un iaurt gras (iaurt grecesc).
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013
Va dorim Pofta Buna!