Pasta de rosii

Pasta de rosii

Ingrediente:

  • 2 – 2.5 kg rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 – 1 ceasca ulei de masline extravirgin de buna calitate

Mod de preparare:

Curata bine rosiile si taie-le in jumatate sau sferturi. daca au prea mult suc stoarce-le putin. Dupa ce le-ai taiat pe toate, pune-le la fiert pe foc mediu, amestecand ocazional, timp de 2-5 minute, pana se inmoaie, apoi adauga 1/2 ceasca ulei si 1 lingurita de sare.

Dupa ce sunt gata trece-le printr-un procesor de alimente sau o sita. Daca alegi procesorul, sosul rezultat trebuie sa il treci print-o sita sa separi seminteele si pielita de pulpa.

In continuare, poti sa alegi una din cele 3 optiuni:

1. daca rosiile nu au fost foarte zemoase pui sosul intr-o tava in cuptorul incins la 150C pentru cca 3 ore

2. daca rosiile au fost suculente sau nua i o tigaie suficient de mare, poti fierbe sosul pe aragaz pana se reduce la o treime sau chiar jumatate. Apoi poti turna sosul ramas concentrat intr-o tava pe care o vei pune in cuptor pentru a se reduce mai bine.

3. fierbe sosul pe aragaz pana se reduce complet, rezultand o pasta groasa, amestecand ocazional sa nu se prinda.

Dupa ce rosiile s-au redus complet, redu si temperatuta cuptorului la 130C pentru inca 2-3 ore. 

Sosul / pasta se pune in borcane lasand spatiu si pentru 1-2 degete de ulei. Borcanele se fierb 30 de minute in apa si se lasa la racit la temperatura camerei. Rezultatul trebuie sa arata asa:

rosii,toamna,pasta de rosii,pentru iarna,reteta
Comantarii (0)
Adauga comentariu