Panzanella – salata cu paine si rosii

Ingrediente Panzanella:

  • 500g paine alba sau integrala, taiata cubulete si lasata la uscat in cuptor
  • 600g rosii coapte bine, taiate cubulete (pastrati sucul)
  • 50g telina, tocata marunt
  • 1 ceapa mica, taiata in fasiute subtiri
  • 1 ardei verde, tocat fasii subtiri
  • cateva masline fara samburi
  • 2 linguri busuioc proaspat tocat
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet din vin alba
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Puneti painea uscata intr-un castron si turnati sucul de la rosii pentru a o inmuia putin. Lasati painea in bucati mari si amestecati rosiile cu telina, ceapa, ardeiul verde, maslinele si busuiocul.

Apoi, adaugati uleiul de masline, otetul, sare, piper si usturoiul. Se condimenteaza si se amesteca pana se obtine un amestec suculent. Impartiti salata in farfurii si serviti cu extra busuioc.

Pofta buna!

Mai cititi si:

Cele mai sanatoase retete de salate

legumepanzanellaretetarosiisalata
Comantarii (0)
Adauga comentariu