Panna Cotta cu zmeura
Ingrediente:
- 2 cesti smantana dulce grasa (pentru frisca)
- 3/4 ceasca zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 7g gelatina
- 3 linguri apa rece
- 170g zmeura proaspata (sau alt fruct)
- frunze proaspete de menta
Mod de preparare macarons:
Intr-o tigaie mare adauga smantana si zaharul, da focul la mediu, amestecand pana cand se combinata bine si pana cand incep sa se formeze bule pe marginea cratitei, dar sa nu fiarba.
In timp ce smantana e pe foc, intr-o alta cratita mica adauga apa rece si presara gelatina.
Ia cratita cu smantana de pe foc si incorporeaza amestecul de gelatina ferm. Amesteca pana se combina.
Imparte in mod egal amestecul in pahare de 5-160 ml. Pune-le la frigider pentru minim de 2 ore.
Inainte de servire, opreste 6 zmeurici intregi pentru decor si cele ramase pune-le in blender (sau procesor de alimente) si pulseaza pana se fac piure. Strecoara piureul printr-o sita fina si arunca semintele.
Sosul rezultat se imparte in paharele cu Panna cotta si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!