Servire: 12
portii
Timp de preparare: 25
minute – plus 2 ore
Timp de
gatire: 25 minute
Ingrediente:
- 350g faina, plus 1 lingura pentru framantare si
rulare
- ½ lingurita de sare
- 7g plic drojdie uscata
- 30g margarina slaba in grasimi polinesaturate, plus
putin extra pentru uns tava
- 1 ou batut
- 150ml lapte degresat, incalzit la temperatura
corpului
- 2 lingurite de scortisoara
- 40g zahar brun
- 200g prune uscate, tocate
- 1 lingura de miere calduta
Mod de preparare:
1. Cerne faina si sarea intr-un castron
mai mare, amesteca drojdia, apoi incorporeaza jumatate din cantitatea de
margarina.
2. Fa o gaura in centrul compozitiei si
amesteca acolo oul batut si laptele caldut,incorporand treptat toata faina din
castron.
3. Prafuieste suprafata de lucru cu o
jumatate lingura de faina si framanta aluatul timp de 3-4 minute pana se inmoaie
si devine elastic.
4. Aseaza aluatul inapoi in castron,
acopera cu un prosop curat si lasa-l la crescut intr-un loc cald pana se
dubleaza in marime (aproximativ 1 ora si jumatate).
5. Presara faina ramasa pe suprafata de
lucru si intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi de aproximativ
25 x 35 cm.
6. Topeste cealalta jumatate de
margarina si intinde-o cu o pensula peste aluatul intins.
7. Amesteca scortisoara si zaharul
impreuna, presara-l uniform peste foaie, apoi imprastie prunele uscate pe partea
de sus si apasa usor.
8. Pornind de la una din laturile lungi,
ruleaza aluatul bine, apoi taie-l in 12 bucati egale. Aseaza cornuletele
intr-o tava unsa cu putina margarina, acopera-le cu un prosop curat si lasa-le
la crescut inca 30 de minute.
9. Intre timp incalzeste cuptorul la
180° C.
10. Dupa ce cornuletele s-au umflat,
baga-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, se ung cu
mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
colesterol
mai bine
mult
sa…
legumelor
calorii
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect