Kefta cu sos de rosii si oua
Acest fel de mancare se face cu mini-perisoare numite kefta, care stau suculente intr-un vas cu sos de rosii, chimen si scortisoara, inconjurate de oua coapte. Serviti fierbinte, cu o bucata de paine proaspata!
Servire: 4 portii
Ingrediente Kefta:
- 450g carne de vita sau de miel, toccata
- 1 ceapa rosie mica, fin rasa
- 1/2 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita de coriandru, seminte pisate
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- 1 lingura coriandru proaspat, tocat fin
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- 4 oua
Ingrediente sos de rosii:
- 1 ceapa mare, toccata
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 1 mic buchet frunze de patrunjel, tocat marunt, plus extra
- 900g rosii, decojite, fara seminte si tocate
- 1/2 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita scortisoara
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat
- apa rece
Preparare kefta:
Pentru kefta, combina carnea tocata de vita sau de miel, ceapa rosie, chimen, boia de ardei, coriandru , ghimbir si coriandru proaspat intr-un castron mare.
Asezoneaza generos cu sare si piper dupa gust, se amesteca bine si apoi formeaza perisoare.
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si gateste perisoarele aproximativ 5-7 minute, pana se rumenesc pe toate laturile. Transfera-le pe o farfurie.
Preparare sos de rosii:
Se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul in tigaia de pe foc si gateste timp de 5 minute, pana cand se inmoaie.
Se adauga rosiile, chimenul, scortisoara, sare si piper dupa gust. Adauga putina apa, amesteca si fierbe timp de 5 minute.
Pune perisoarele in sosusl de rosii in tigaie si lasa-le sa fiarba timp de 30 minute, sau pana cand sosul s-a redus si ingrosat.
Fa patru crestaturi mici in partea de sus a sosului, apoi sparge ouale cu grija in ele. Se pune capac la tigaie si se mai lasa 3-5 minute sau pana cand ouale s-au facut.
Serveste imediat cu patrunjel proaspat tocat.