Ingrediente pentru siropul de
ghimbir:
- 60g zahar
- 1 1/2 cm ghimbir proaspat, decojit si taiat
cubulete
Ingrediente bautura:
- 45ml coniac de mere
- 22ml otet de cidru de mere
- 15ml lichior de portocale
- 1 lingura de miere
- anason stelat, pentru garnitura
(optional)
Mod de preparare
sirop: combina zaharul si 120ml apa intr-o cratita la foc mediu,
si amesteca pana se topeste zaharul. Elimina cratita de pe foc si lasa siropul
sa se raceasca.
Pune siropul rece intr-un blender, adauga ghimbirul si
amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa sa stea 2-3 ore, dupa care se strecoara
printr-un tifon.
Mod de preparare
bautura: combina coniacul, otetul din cidru de mere, lichiorul
de portocale, mierea si aproximativ 1 lingura din siropul de ghimbir într-un
shaker umplut cu gheata. Se agita bine, apoi se strecoara intr-un pahar plin cu
gheata. Se decoreaza cu anason stelat, dupa preferinta.
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
usturoi