Indiferent de cat
de plina ma simt dupa o masa buna, exista inca o parte din mine care vrea sa
deguste un desert. Este ridicol, dar asa e.
Puteti aranja prepararea astfel incat sa va jute si
copiii; puteti intrepatrunde straturi de Inghetata de
vanilie cu sos de caramel,
capsuni, sos cald de ciocolata, amestec de banane, frisca, si o cireasa. Vedeti
mai jos cateva retete.
Sos de capsuni
- 450g capsuni proaspete, taiate in bucati
mici
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita extract de vanilie pura
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol de sticla si
se lasa sa se odihneasca timp de 2-4 ore.
Sos cald de ciocolata
- 1/4 ceasca smantana
- 1/2 ceasca de fulgi de ciocolata
- 1/2 lingurita extract de vanilie pura
Toarna smantana intr-un castron si incalzeste-o in
cuptorul cu microunde doar pana la fierbere. Se toarna fulgii de ciocolata si
vanilie. Se lasa sa stea timp de 2-4 minute pentru a permite ciocolat sa se
topeasca. Amesteca pana se omogenizeaza.
Amestec de banane
- 1 banana, taiata in bucati mici
- 2 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 3 linguri de zahar brun
Amesteca toate ingredientele impreuna pana cand bananele
sunt bine acoperite.
Frisca
- 1/2 ceasca smantana pentru frisca
- 1/2 lingurita extract de vanilie pura
- 1 lingura de zahar pudra
Cu un mixer electric se amesteca toate ingredientele pana
cand se formeaza varfuri.
Sos de caramel
- 3/4 ceasca smantana grasa (smantana grasa sau smantana
lichida pentru frisca)
- 1/2 lingurita extract de vanilie pura
- 1 ceasca (220g) de zahar tos
- 1/4 ceasca (65g) de apa
- 1 lingurita de unt
Masoara smantana, adauga vanilia si pune vasul deoparte
sa ai aces rapid la foc.
Amesteca zaharul si apa intr-un vas mediu, cu laturi
inalte, la foc mediu. In timp ce zaharul se dizolva si incepe sa fiarba, puteti
agita vasul pentru a se amesteca apa cu zaharul. Nu se amesteca cu o lingura –
acest lucru va face zaharul sa se cristalizeze.
Urmareste foarte atent cum sosul isi schimba culoarea –
ai nevoie de o culoare frumoasa, calda chihlimbar, asemenea unui baton de
scortisoara. Nu lasa sa se intunece. (Chiar daca nu arata a fi ars, gustul se
poate simti. In cazul in care incepe sa fumege, trage cratita de pe
foc)
De indata ce observi culoarea chihlimbarului, trage oala
de pe foc. Incorporeaza imediat untul si toarna apoi amestecul de smantana si
vanilie. Acesta va face bule violente. Amesteca cu grija, dar repede. Caramelul
va incepe sa se solidifice un pic, dar continua sa amesteci cu telul. Pune oala
de caramel la foc mic si amesteca cu grija pentru un minut sau doua pana se
omogenizeaza. Se toarna intr-un recipient rezistent la caldura, si se lasa sa se
raceasca. Poate sta la frigider chiar si o saptamana.
Acum, dupa atata efort, poti sa faci diverse aranjamente
in pahare transparente, folosind cate un strat de Inghetata de
vanilie , sosurile
precedente, cu frisca deasupra si o cireasa, sau de ce nu capsuna.
Iata alte 13 retete delicioase de inghetata
propuse de SupeEva:
Inghetata cu fistic
| |
Inghetata cu miere si Pastaia de vanilie se taie longitudinal si se scoate cu un cutit | |
Inghetata de capsuni cu otet O combinatie mai putin intalnita, dar care va transforma inghetata | |
Inghetata de avocado Pregatiti un recipient potrivit pentru congelare (de aproximativ 1,5 | |
Inghetata espresso Pune intr-o cratica la foc mic laptele, zaharul, boabele intregi de | |
Inghetata de ciocolata Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea si pudra de | |
Inghetata cu Limoncello si Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si | |
Inghetata de vanilie in 4 Setati congelator la -18C. Aduceti laptele in punctul de | |
Inghetata Rocky road Acest desert favorit al americanilor, cu ciocolata, marshmallows si | |
Inghetata Mocha O inghetata facuta in casa, cu ingrediente proaspete si o aroma | |
Inghetata de iaurt si Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat | |
Serbet cu lamaie si O reteta perfecta pentru zilele calduroase de vara. Bucatarul SuperEvei | |
Inghetata de fructe O inghetata de fructe, facuta in casa, cu ingrediente proaspete. Ideala |
Si desigur:
Inghetata
cu zmeura si lamaie
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si: