Ingrediente:
- 1 ½ ceasca lapte integral
- ¾ ceasca zahar tos
- 1 ½ ceasca boabe de cafea intregi prajite
- un varf de cutit de sare
- 1 ½ ceasca smantana pentru frisca
- 5 galbenusuri de ou
- ¼ lingurita extract de vanilie
- ¼ lingurita espresso fin macinat
Mod de preparare:
Pune intr-o cratica la foc mic laptele, zaharul, boabele
intregi de cafea, sarea si ½ ceasca smantana. Odata ce amestecul este cald,
acopera cu un capac, inchide flacara de la aragaz si uita de el aproximativ 1
ora – timp ingaduit pentru racire.
Dupa o ora incalzeste din nou amestecul de lapte si
cafea. Toarna smantana ramasa intr-un castron mare. Intr-un bol separat amesteca
galbenusurile de ou si toarna incet compozitia de lapte cald, amestecand
constant. Varsa totul din nou in cratita si aseaz-o la foc mediu amestecand pana
se ingroasa.
https://bunafarmacie.ro/produs/aventyl/
Dupa ce s-a ingrosat, compozitia se strecoara printr-o
sita in castronul cu smantana, apasand usor pe boabele de cafea cu o lingura
pentru a iesi cat mai multa aroma din ele, dupa care boabele pot fi aruncate. Se
incorporeaza vanilia si espresso-ul fin macinat, amestecand pe o baie de gheata
pana se raceste complet, dupa care se pune la congelator 3-4 ore, amestecand la
fiecare jumatate de ora cu o firculita pentru a sparge cristalele de
gheata..
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata
de casa
balsamic
fistic
miere
Mocha
rozmarin
fructe
avocado
road
pasi
amaretti