Ingrediente:
- 300ml lapte
- 100g zahar pudra
- 4 galbenusuri de ou
- 2 pastai de vanilie
- 300ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pasul 1 – Setati congelator la
-18C. Aduceti laptele in punctul de fierbere. Separat amestecati bine
zaharul si galbenusurile pana la omogenizare. Asezati castronul pe un prosop
umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand
continuu. Aseazati tigaia inapoi pe foc si mai amestecati pana cand se ingroasa,
dupa care compozitia se lasa la racit complet.
Pasul 2 – Dupa ce amestecul s-a racit, se dauga smantana si
se taie pastaile de vanilie, se scoate miezul folosind un varf de cutit si se
adauga in compozitie. Acum, bateti bine amestecul cu ajutorul unui mixer, pana
se ingroasa.
Pasul 3 – Amestecul de inghetata se
toarna intr-un recipient de mica adancime, se acopera si se lasa la congelator
3-4 ore.
Pasul 4 – La fiecare jumatate de ora,
timp de 3-4 ore, scoateti inghetata din congelator si amestecati-o cu furculita
ca un piure. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara
cristale.
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata de casa
balsamic
fistic
miere
Mocha
rozmarin
fructe
avocado
road