Inghetata de kiwi
Ingrediente:
- kiwi
- ciocolata neagra
- ulei de nuca de cocos
Mod de preparare:
Curatati 1 kiwi, taiati-l in felii groase de cca 2 cm si infigeti un baț de inghetata in fiecare felie. Se pun pe o tava si apoi in congelator. Topiti cam 200g ciocolata neagra si 100ml ulei de nuca de cocos pe baie de aburi, apoi se lasa la racit la temperatura camerei.
Se scufunda fiecare Kiwi in amestecul de ciocolata (se va intari repede) si se pun inapoi pe tava pentru a le reintroduce la congelator sau pot fi mancate imediat!
Kiwi este un aliment excelent pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, iar aceasta reteta este slaba in grasimi si carbohidrati, deci perfecta pentru o gustare dulce daca sunteti la dieta. Ce mai stim despre kiwi:
– Contine aceeasi cantitate de fibre ca un bol de cereale integrale
– Contine aceeasi cantitate de potasiu ca o banana
– Asigura doza recomandata de vitamina C
si mai contine…
Acid folic (bun pentru femeile insarcinate), luteina (ajuta la prevenirea orbirii legata de varsta), zinc (par sanatos, piele, dinți), vitamina E (antioxidant si bun pentru sistemului imunitar).
Urmand aceeasi procedura puteti face inghetata si folosind alte fructe, ca de exemplu: capsuni intregi, pepene galben, banana.
Va dorim pofta buna!