Inghetata de ciocolata, nuci si sirop de artar
Ingrediente:
- 60g nuci, tocate
- 100ml sirop de artar
- 300ml lapte
- 4 galbenusuri
- un varf de sare
- 150g ciocolata neagra, ruta bucatele mici
- 200ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pune nucile si siropul de artar intr-o tigaie la foc mediu timp de 5 minute, apoi scoate-le si lasa amestecul la racit. Se incalzeste laptele intr-o cratita. Bate galbenusurile de ou si sarea intr-un vas termorezistent pe baie de aburi, toarna laptele cald, amesteca bine si adu compozitia la punctul de fierbere, pana se ingroasa suficient pentru a ramane pe dosul lingurii (aproximativ sapte minute). Adauga ciocolata si amesteca pana se topeste, apoi lasa compozitia la racit.
Bate frisca spuma si incorporeaz-o in crema de ciocolata racita impreuna cu nucile, apoi toarna totul in masina de inghetata si urmeaza instructiunie acesteia. Daca nu dispuneti de o astfel de masina, compozitia se pune intr-un recipient inchis ermetic si se lasa la congelator – apoi la fiecare 20-30 de minute (pana ingheata) se scoate si se amesteca pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata.
Va dorim pofta buna!