Timp de preparare: 20
minute
Servire: 8 portii
Ingrediente:
- 150g zahar
- 235ml lapte
- 2g sare
- 10g pudra de cacao neindulcita
- 3 galbenusuri batute usor
- 55g ciocolata semi-dulce, taiate bucatele mici
- 475ml smantana grasa
- 5ml extract de vanilie
Mod de preparare:
Pune intr-o cratita la foc mediu laptele, zaharul, sarea
si pudra de cacao, amestecand constant. Imediat ce fierbe da focul la
mic.
Intr-un castron separat bate putin galbenusurile si
adauga treptat 1/2 ceasca de lichid fierbinte, dupa care toarna-l inapoi in
cratita de pe foc (la flacara mica), amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se
adauga bucatile de ciocolata amestecand pana la omogenizare, apoi se lasa la
racit pana ajunge la temperatura camerei.
Cand observi ca s-a racit complet poti incorpora smantana
si vanilia, apoi asezi compozitia de inghetata la congelator pentru aprximativ
4-5 ore amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de
gheata.
Informatii nutritionale pe portie:
Calorii 352, Total de grasimi 26.7g, Colesterol 161mg.
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata de casa
balsamic
fistic
miere
Mocha
rozmarin
fructe
avocado
road
pasi
amaretti
espresso
smochine
ciocolata
Retete speciale de
gratar
pestele
cartofi
de pastai
gratar
rosii
umplut
tapenada
castraveti
mere si nuci macadamia
gratar
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
varza
fericiti
varza?
sanatate