Inghetata cu pepene galben si menta
Ingrediente:
- 450g pepene Galia, taiat cubulete
- 100g capsuni, taiate cubulete
- 300g zahar (puteti pune zahar brun)
- 50g frunze de menta, plus extra pentru décor
- 125 ml suc proaspat de lamaie
Mod de preparare:
Congeleaza pepenele galben pe o tava de copt, asezat intr-un singur strat. Intr-un castron amesteca capsunile cu 1 lingura de zahar si pune-l la rece o ora.
Se toarna 250 ml de apa clocotita intr-un vas si se adauga menta, restul de zahar, amesteca un pic si pune-l deoparte timp de aproximativ o ora. Strecoara continutul printr-o sita intr-un castron si adauga sucul de lamaie. Amesteca pepenele inghetat si siropul intr-un procesor de alimente sau blender, toarna compozitia intr-un recipient si congeleaza timp de cel putin 4 ore.
Pune inghetata in pahare, asauga o lingura de capsuni si decoreaza cu o frunza de menta.