Timp de preparare:
25min
Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 1 pastaie de vanilie
- 200ml smantana pentru frisca
- 300ml lapte integral
- 50g de zahar alb
- 4 oua galbenusuri
- 3 linguri de miere de albine
- 4 smochine proaspete
Mod de preparare:
Pastaia de vanilie se taie longitudinal si se scoate cu
un cutit miezul. Separat intr-o cratita se pun la fiert smantana, laptele si
zaharul.
Galbenusurile de ou se bat bine de tot si se adauga
miezul de vanilie, apoi se toarna usor peste compozitia de lapte, amestecand
repede si continuu cu un tel, sau mixer. Se lasa la fiert in coninuare la foc
mic pana se ingroasa, dupa care se adauga mierea, se lasa 30 minute la racit
pana ajunge la temperatura camerei, amestecand ocazional.
Dupa ce s-a racit, compozitia de inghetata se pune la
congelator pentru aproximativ 6 ore, amestecand din 50 in 50 de minute cu o
furculita sa nu se formeze cristale de gheata.
Inghetata se serveste cu smochine proaspete taiate in
sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.
Va dorim pofta buna!
Mai cititi si:
Inghetata de casa
balsamic
pasi
amaretti
espresso