Inghetata cu alune de padure si sirop de artar
Ingrediente:
- 100g alune de padure
- 50ml sirop de arțar, plus suplimentar
- 150 ml lapte integral
- 150 ml frisca lichida
- 2 linguri lichior Frangelico
- Zmeură proaspătă, pentru servire
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 170 C. Asezati alunele pe o tavă de copt prajiti-le pana devina urii. Se lasă să se răcească ușor, apoi se transferă într-un procesor de alimente și se mixeaza până când sunt foarte fin tocate și seamănă cu pesmetul grosiere.
Se amestecă toate ingredientele împreună. Puneti totul într-o mașină de înghețată si urmati instructiunile. Dacă nu aveți o mașină de inghetata, puneți amestecul direct în congelator, și amestecati cu un tel la fiecare 2 ore, până când ingheata complet.
Lăsați inghetata să se dezghețe puțin în frigider, timp de 15 minute, înainte de servire. Se serveste cu un strop generos de Frangelico și zmeura proaspătă.
Va dorim pofta buna!