Ineluse coapte de mere
Ingrediente:
- 1 albus de ou
- 1 ceasca cu apa
- 1 lingura de vanilie
- 1 ceasca faina
- 1/4 lingurita de sare
- 6 mere mari, decojite
- ulei de canola pentru prajit
- scortisoara si zahar
Ingrediente glazura:
- 4 linguri unt, topit
- 1/3 ceasca de zahar
- 1 lingura de scortisoara
- 2 linguri de lapte
- 1 – 1 1/2 cesti zahar pudra
Mod de preparare:
Bate albusul de ou spuma, apoi incorporeaza treptat apa, vanilia, faina si sarea.
Taie merele felii groase (inele) de 1.5 cm.
Incinge uleiul la 190 de grade C si incalziti cuptorul la 205 de grade C.
Inmoaie inelele de mere in aluat si apoi in uleiul incins. Nu puen multe felii odata si scoate-le cand sunt putin maro aurii, aseaza-le pe un prosop de hartie, si presara scortisoara si zahar.
Pune inelele apoi in cuptor pentru cca 5-10 minute sau pana cand devin usor crocante crocante.
Toarna din glazura peste inele si serveste-le calde. (Pentru a face glazura, combina pur si simplu toate ingredientele si amesteca bine pana la omogenizare)..
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2013
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Medicina Naturista