preparare: 10 minute
Servire:
4 portii
Ingrediente:
- 200ml de lapte
- 1 pastaie de vanilie, despicata de-a lungul
- 2 oua, separate
- 4 linguri de zahar
- 1 lingura de faina
- sucul de la o lamaie
- 280g cirese fara samburi
- 280g zmeura
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele si vanilia intr-o tigaie pana aproape de fierbere, se
lasa apoi la infuzat 10-15 minute. Amesteca separat galbenusurile de ou cu 2
linguri de zahar pana devine o compozitie pufoasa, apoi incorporeaza faina.
Toarna treptat laptele cald in compozitia de ou amestecand continuu, apoi
transfera amestecul intr-o tigaie si fierbe la foc mediu/mic timp de 3-5 minute
pana se ingroasa – amesteca cu o lingura de lemn. La final, strecoara compozitia
printr-o sita intr-un castron mare, aruncand vanilia – lasa la racit.
Bate albusurile spuma, adauga restul de zahar treptat, amestecand bine pana
cand bezeaua devine groasa si lucioasa, apoi adauga sucul de lamaie.
Adauga o treime din bezea in crema si amesteca bine pana la incorporare, apoi
amesteca cu grija bezeaua ramasa din doua incercari.
Imprastie fructele intr-un vas mare rezistent la caldura si pune-l 3-5 minute
la cuptor la caldura medie sa se inmoaie putin. Toarna peste fructe amestecul de
bezea si crema, apoi lasa-l la cuptor pana cand prinde o culoare frumoasa maro
la suprafata.
nutritionale per portie:
218 kcalorii, 9g proteine, 33g
carbohidrati, 6g grasimi, 2g grasimi saturate, 3g fibre, 30g zahar, 0.22g
sare
Va dorim Pofta
Buna!
Mai cititi si:
Alimentatie sanatoasa
Scaderea nivelului de colesterol
ajuta sa dormiti mai bine
traim mai mult
nesanatos sa…
regina legumelor
tineretea
aliment minune?
trata paradontoza?
mancam?
infarctul
pentru o viata mai lunga
avertismentul specialistilor
miraculoase care mentin sanatatea
aliment perfect
Cure de
sanatate
o cura de detoxifiere?
pietre calde
sanatosi
cura de detoxificare completa
folosirii saunei
detoxificare in 5 zile
impotriva cancerului la san
detoxifiere pentru femei
terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?
primavara
cu usturoi