Gogosi din capsuni
Ingrediente aluat:
- 1 ceasca de faina
- 1/3 ceasca de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- 1/3 ceasca de lapte
- 1 ou
- 1 lingura unt topit
- 10 capsuni medii-mari, facute piure cu 2 lingurite de gem de capsuni
- 1 lingura de sirop de artar
Glazura:
- 3 cesti zahar pudra
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita vanilie
- 1/2 cani de lapte rece
- optional cateva capsuni piure
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 218 grade C. Unge o tava in forma de gogosi cu putin unt.
Pentru prepararea gogosilor, combina ingredientele uscate intr-un castron mare si amesteca. Creaza o gaura in centru si adauga acolo laptele, oul, untul si siropul de artar. Se amesteca pana cand sunt bine combinate, apoi se incorporeaza capsunile, treptat. Aluatul trebuie sa fie umed, dar sa nu curga. Pune aluatul intr-un sac de patiserie sau punga de plastic cu un colt taiat. Se pune aluatul in tava, in formele de gogosi. Se da la cuptor pentru 7-9 minute (sau mai mult) pana cand gogosile se rumenesc frumos, apoi se lasa la racit.
Pentru a face glazura, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Cand gogosile sunt racite, scufunda-le pe fiecare in glazura (de doua ori chiar 🙂 ) si aseaza-le pe un raft de sarma pana cand aceasta se intareste.
Daca nu aveti forme pentru gogosi, puteti incerca si mici cupcake-uri / briose.
Va dorim pofta buna!