Daca va place branza, atunci domoliti-va pofta cu aceasta reteta delicioasa de gnocchi cu ciuperci si gorgonzola.
Ingrediente:
- 30g unt
- 350g mix de ciuperci, tocate (nu marunt)
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/4 lingurita piper alb macinat
- 500g gnocchi
- 100g branza fontina sau gouda, tocata
- 100g gorgonzola, sfaramata
- 185ml smantana pentru gatit
- optional frunze prajite de salvie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C.
Topiti untul intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana cand face spume. Dati focul la mare si adaugati ciupercile si usturoiul, amestecand, timp de 3-5 minute sau pana cand sunt moi. Se condimenteaza cu sare si piper. Transferati amestecul de ciuperci intr-un vas de 2,25 litri.
Intre timp, gatiti gnocchi intr-o cratita mare cu apa fierbinte conform instructiunilor de pe pachet, iar la final eliminati apa.
Se amesteca gnocchi cu ciupercile si se adauga branzeturile.
Incalziti smantana intr-o cratita mica, la foc mediu, pana la fierbere. Se toarna peste amestecul de gnocchi si se lasa tava in cuptorul incins timp de 15-20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos. La final se adauga frunze de salvie prajite.
Retete fabuloase, o selectie speciala
33 retete fabuloase cu capsuni!
6 retete de briose pufoase si rapide
16 retete formidabile de prajituri
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe