In 1920, guvernul
american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au
dezvoltat boli neurologice grave si au murit. In loc sa interzica acest produs
mortal, FDA a declarat ca cele mai multe produse din faina alba trebuie sa fie
“imbogatite” cu fier si vitamine, pentru a “corecta” problema. Din pacate,
aceasta decizie a ajutat la crearea unei situatii si mai insidioase, care a dus la dezvoltarea
bolilor de inima, diabet, cancer.
Sensibilitatea la gluten
Sensibilitatea la gluten a devenit o epidemie
in zilele noastre; cu toate ca nu este o boala, prin urmare, nu are nici un
leac. Sensibilitatea la gluten este declansata de consumul de produse care
contin gluten. Singura modalitate de a evita complicatiile este de a sta
departe de produsele alimentare care contin
gluten.
Exista 35 de boli care pot fi cauzate de
consumul de gluten enumerate intr-o revizuire, in New England Journal of
Medicine, printre care si: artrita, ADHD, depresie, anxietate, IBS, lupus,
dureri de cap frecvente, oboseala, eczeme, pierderea coordonarii musculare,
osteoporoza, un sistem imunitar slabit, dezvoltarea fungica excesiva, inflamatii
de organe, pierderea in greutate / cresterea in greutate si
malnutritie.
Sensibilitatea la gluten creste riscul de
diabet zaharat tip 1, obezitate, cancer gastro-intestinal, tulburari cerebrale,
autism si boli tiroidiene.
Glutenul cauzeaza probleme
Glutenul este pus intentionat in anumite
produse, deoarece creste semnalele foamei, va face sa mancati mai mult sporind
sentimentul de foame. Glutenul, de asemenea, interfereaza cu leptina, care spune
creierului ca esti satul. Leptina, de asemenea, normalizeaza senzatia de durere
in maduva spinarii.
- Sensibilitatea la gluten cauzeaza inflamatii
care dauneaza tesuturilor corpului
- Proteinele C-reactive cresc, ca raspuns la
inflamatie; cauzand cresterea nivelului de colesterol, depozitarea calciului
sa se intareasca pe artere si cresterea tensiunii
arteriale
- Zaharul nu poate alimenta celulele
canceroase de la sine. Glutenul si glutamina aminoacid au fost studiate si s-a
gasit ca joaca un rol critic in procesul
cancerului
- Glutenul este un excitotoxin, care agita si
ucide celulele neuronale care, ca si glutamatul, accelereaza, activeaza, irita
si dauneaza celulelor creierului. Un studiu din 2006 a cuprins 131 de copii cu
ADHD care au eliminat glutenul din dieta lor si toti cei 131 de copii au
raportat imbunatatiri semnificative
- Glutenul poate fi defalcat in proteine
ciudate, care se aseamana drogurilor psihedelice. Acestea sunt proteine
asemenea opiumului si se numesc
gluteomorophins
- Cu glutenul, receptorii N metil D aspartat,
cauzeaza neuronii maduvei spinarii sa devina hiper la atingere. Leptina din
maduva spinarii normalizeaza perceptia durerii, iat glutenul interfereaza cu
acest proces
- Universitatea din California a pus oameni la
o dieta “paleolitica”, in urma careia tensiunea arteriala a scazut, impreuna
cu nivelul de insulina din sange. Colesterolului bun a crescut si cel rau a
scazut – in doar 10 zile!
- Sensibilitatea la gluten te face sa pierzi
vitamine liposolubile, cum ar fi vitamina D si
K
- Consumul de gluten, a fost legat de
problemele densitatii osoase
Solutia: evitati glutenul!
Glutenul afecteaza pe toata lumea in mod
negativ, unele efecte sunt foarte evidente acum, dar cele mai multe dintre ele
sunt sub-clinice si nu se vor afisa pe parcursul a multor ani de zile. Atunci
cand boala se manifesta in cele din urma, conexiunea la gluten va fi trecuta cu
vederea sau negata.
Fara
gluten! – este o alegere de viata pentru sanatatea corpului si a
mintii. Daca vom alege un stil de viata fara gluten pentru motive de sanatate
evidente, vom evita in mod intentionat problemele atat in prezent cat si pe
viitor.
Forumuri recomandate la
Supereva
Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)
- 10 probleme jenante ale pielii si remediile lor
- Formularul E112 – ghid pentru obtinerea si completarea sa
- Cum se construieste un dosar medical pentru aprobare formular
E112
- Cauzele genetice ale depresiei
- Boala Lyme (Borelioza)
- Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
- Importanta protejarii copiilor de fumatul pasiv
- Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de
sanatate
- Muscaturile de paianjen si scorpion
- Telefonul mobil in atentie
- Gripa porcina: sfaturi pentru parinti
- Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula
- Totul despre alergii
- Gripa
porcina
- Alergenii din jurul nostru
- Infectia cu e.coli
- Arsurile solare, tratamente la indemana
- Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!
- Anemia pernicioasa
- Botulismul si masurile de prevenire
- Terapia
Bowen
- 10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa
- Locuri unde se ascund microbii in casa
- Intoxicatia cu ciuperci: semne si tratament
- Durerile abdominale – ghid de semne si simptome
- Protejati-va impotriva microbilor, virusurilor si bacteriilor cu
Dettol !
- 12 riscuri ale abuzului de alcool
- Pestele si continutul sau de mercur
- Cauzele exterioare ale depresiei
- Cum distrugem microbii din masina de spalat?
- Vine gripa, vaccinarea impotriva gripei
- Apa de la sticla si ce contine ea …
- Ciocolata cu E-uri si naivitatea unora
- Calendar de circulatie al virusurilor
- Dieta anti-inbatranire care va va ajuta sa intineriti o
decada
- Cinci alimente principale care provoaca imbatranirea
- De ce sa te simti rau cand esti racit sau gripat cand poti sa te
simti mai bine luand un Coldrex MaxGrip Lemon?
- Nu deveni un ciberhondru
- Ce facem daca ne musca un caine
- Cum sa-ti dezvolti inteligenta emotionala
- Cauzele biologice ale depresiei
- Ce este
migrena?
- Diagnosticarea si tratarea migrenei
- Ce
cauzeaza migrena?
- Copiii sunt afectati de fumatul pasiv
- Ce afectiuni indica ochii rosii?
si dilemele ecologice ale prezentului)
pesticide