Ginsengul “minunea lumii”

Denumire stiintifica: Panax
Ginseng
Familia: Araliaceae
Denumire
populara:
Ginseng
Parti comestibile:
radacina


Descrierea si proprietati


Ginsengul este un mic arbust cu aroma dulceaga, radacinile sale avand nevoie
intre 5 si 7 ani sa devina suficient de puternice. Este o planta perena
medicinala, nativa din Estul Americii de Nord, Siberiei, Estul Asiei, si creste
in solurile bogate din padurile reci. Aceasta arbust minune este folosit ca
planta medicinala de mai bine de 5000 de ani. Incepand din secolul al IX-lea,
planta a fost introdusa si in Europa de catre negustorii arabi cu un pret egal
cu cel al aurului. Este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din
Orient, dobandind o reputatie extraordinara pentru proprietatile sale
vindecatoare. Vechii chinezi o foloseau in principal pentru remedierea starilor
de oboseala cronica si accelerarea proceselor de vindecare.


Radacina de stimuleaza si relaxeaza sistemul nervos, imbunatateste secretia
de hormoni, stamina, reduce zaharul din sange, nivelul de colesterol si creste
rezistenta la boli. Acesta este utilizata pe plan intern in tratamentul pentru
debilitate, asociat cu limita de varsta sau de boala, lipsa poftei de mancare,
insomnie, stres, soc si boli cronice.



Ginsengul echilibreaza procesele metabolice, inlatura efectele de senescenta,
stimuleaza digestia, stabilizeaza nivelul glucozei din sange, este un bun
afrodisiac, sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor, favorizeaza
utilizarea vitaminelor si mineralelor, si este un bun tonic cerebral.


Modalitati de administrare:


Ceaiul – se obtine dintr-o infuzie de pulbere de radacina de
ginseng, si este recomandat in astenie, fatigabilitate, efort fizic si/sau
intelectual prelungit, hipovitaminoze, adjuvant in terapia hepatopatiilor
cronice, adaptogen, antioxidant


Capsule – se obtin din pulbere de radacina de ginseng;
acestea imbunatatesc activitatile fizice si mentale, indeparteaza starea de
oboseala si slabiciune, creste rezistenta naturala a organismului si
metabolismul celular.


Tinctura – se obtine din radacini de ginseng maruntite,
macerate in alcool; tinctura este folosita cu succes ca tonic sexual (se
recomanda 1 lingurita de tinctura de ginseng seara- efectul va fi prezent in
aproximativ 2 ore)


Atentie!



  • nu consumati ginseng sau amestecuri de ginseng in combinatie cu, cafeaua,
    pentru ca efectele cafeinei pot fi accelerate fiind provocata diareea
  • nu este recomandat femeilor insarcinate, pacientilor cu varsta sub 40 de
    ani, persoanelor care sufera de depresie, anxietate sau boli inflamatorii
    acute
  • tratamentul cu ginseng nu trebuie sa depaseasca o perioada de maxim 3
    saptamani
  • poate produce nervozitate excesiva si somnolenta
  • ginsengul este cel mai eficient sub forma de tablete care se dizolva in
    intestine sau sub forma de capsule
  • in timpul tratamentului cu ginseng nu consumati alcool, cafea, cacao sau
    cola
radacina,ginseng,ceai,tinctura,pulbere,hormoni,insomnie,boli.sistem,nervos,oboseala,vindecare
Comantarii (0)
Adauga comentariu