Galette cu mascarpone si capsuni
Ingrediente tarta:
- 1 ceasca faina
- 3 linguri miere
- 1/2 lingurita sare
- 115g unt rece taiat in cubulete
- 1 galbenus
- 2 linguri smantana grasa
Ingrediente umplutura:
- 200g capsuni taiate in jumatati
- 100g mascarpone
- 4 linguri miere
- 1 lingurita suc lamaie
- 1 lingurita vanilie
- 1 ou batut
Mod de preparare:
Aluat: se amesteca bine toate ingredientele pana se formeaza un aluat, apoi se lasa la rece o ora.
Umplutura: amesteca mierea cu capsunile si lasa-le deoparte. Separat combina restul ingredientelor.
Incalzeste cuptorul la 180C. Scoate aluatul de la rece si intinde-l cu un sucitor, sa aiba cca 30cm in diametru. Aseaza foaia de aluat intr-o tava rotunda si intinde amestecul de mascarpone, dar lasa o margine de aluat neumpluta de cca 6 cm. Deasupra aseaza capsunile si apoi impatureste marginea spre centru, imbracand tarta.
Se lasa in cuptorul incins 35-40 min, sau pana devine aurie. Se lasa la racit 10min inainte de servire.
P.S. Mierea poate fi inlocuita cu zahar.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2015
Va dorim Pofta Buna!