Sabzi inseamna
verdeturi in farsi. Patrunjel proaspat, coriandru, arpagic si marar sunt stelele
din aceasta reteta, desi le puteti inlocui cu
praz, ceapa verde, tarhon, spanac, etc. In Iran, kuku sabzi este servit in mod traditional
la Nowruz, de Anul Nou, simbolizand renasterea (plante) si fertilitatea (oua).
Servire: 6 portii
Ingrediente:
- 6 oua mari, batute
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura faina
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita de sare
- piper negru proaspat macinat
- 1 ceasca de arpagic sau ceapa verde tocata
- 1 ceasca coriandru tocat
- 1 ceasca marar tocat
- 1 ceasca patrunjel tocat
- 2 linguri de nuci tocate (optional)
- 2 linguri de coacaze sau afine uscate (optional)
- 2 linguri de unt sau ulei vegetal
- iaurt simplu, pentru servire (optional)
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 204°C.
Amestecati impreuna ouale, usturoi, faina, curcuma, sarea si piperul negru.
Incorporati si verdeturile, nucile (daca utilizti), si fructele uscate (daca
utilizati).
Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie la foc moderat, se toarna
amestecul si se intinde cu spatula intr-un strat egal. Gatiti aproximativ
2 minute, apoi asezati tigaia in cuptor si o coaceti pâna când ouale sunt
complet gatite, aproximativ 5 minute. Pentru a testa, taiati o fanta mica in
centru.
Serviti fierbinte sau rece cu iaurt, taiata in felii.
Va dorim Pofta Buna!
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
varza
fericiti
varza?
Cosmetice facute in casa din ingrediente
naturale
ten
minuni
fata?
parului
casa!
celulitei