Friptura de vita cu salote si sos de vin


 timp de preparare: 20
minute


Ingrediente:



  • 350 ml vin rosu
  • 350 ml suc de carne (obtinut anterior prin fierberea carnii de vita)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50 g unt
  • 250 g salote (sau ceapa alba mica), curatate si taiate in jumatate
  • 3 cm de radacina de ghimbir
  • 4 bucati de muschi de vita fragede
  • 2 frunze de cimbru
  • 1 lingurita de cardamom macinat

Pregatiri
anterioare


Puneti intr-o tigaie – pe foc – vinul rosu si sucul de
carne pana fierbe si scade pana la o treime.
In alta tigaie pe foc, topiti
untul si adaugati salotele, punand apoi capacul, si lasand la foc mic
aproximativ 15-20 de minute, intorcandu-le din cand in cand, ca sa nu se
arda.
Adaugati sare si piper. Apoi scoateti salotele din acea tigaie. Taiati
ghimbirul in felii subtiri.


Pregatirea finala
Incalziti cuptorul la 100 grade.
Intr-o tigaie, puneti untul la
inchis si apoi frigeti bucatile de vita – 3 minute doar, intorcand pe cealalta
parte la 1.5 minute.
Asezati apoi bucatile de carne in tava cuptorului, pe
hartia de cuptur si mai lasati la rumenit vreme de 8-10 minute, pana carnea
devine roz.
In tigaia unde a fost prajit initial carnea, puneti ghimbirul,
cimbrul maruntit si cardamonul si lasati sa se prajeasca in acel sos pentru 1-2
minute. Apoi adaugati sosul initial de vin rosu si suc de carne si mai lasati pe
foc mare inca 3 minute.
Asezati apoi bucatile de friptura de vita pe cate o
farfurie, adaugati salotele si stropiti cu cimbru si piper, adaugand roial,
sucul de vin.
Puteti servi cu rizotto sau un puree de carotofi cu unt. Se
serveste un vin rosu.

Comantarii (0)
Adauga comentariu