În China exista scoli false si chiar clase care predau o varietate de
tehnologii de frauda flagranta; chiar si ouale pot fi fabricate din materiale
chimice, care se pot chiar praji. Acesta este în prezent cel mai popular curs de
falsificare.
Pasul 1: Procurarea de materii
prime
Folosind 7 tipuri de materiale chimice, a se vedea poza
de mai jos
Ouale false se fac din carbonat de calciu, amidon, rasina, gelatina, alumina
si alte produse chimice.
Pasul 2: Producerea de oua
Oul crud se formeaza în forma plina cam 2/3, se pun clorura de calciu,
coloranti, oul începe sa capete forma cunoscuta.
“Galbenusul de ou” se formeaza în matrita rotunda. Se foloseste “apa magica”,
adica clorura de calciu.
Prin adaugarea unui pigment galben culoarea devine cea de galbenus de ou
crud ..
Pasul 3: Forma de ou
În
matrita se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare,
galbenusul de ou se introduce la fel ca galustele în supa, totul se spala în apa
magica, iar jumatatea de ou începe încet sa se formeze. Forma de ou se lasa sa
se usuce 1 ora, iar dupa spalarea cu apa este gata.
Pasul 4
Liniile de cuplare
a jumatatilor de oua se estompeaza prin cufundare în parafina si carbonat
de calciu, pentru formarea cojii în aceasta solutie, care se repeta de mai multe
ori, pâna când coaja se întareste putin. Dupa clatirea în apa rece, linia de
cuplare se estompeaza, iar în acest moment oul a capatat forma finala.
Coaja tare este formata prin imersarea lor în parafina, apoi se
lasa la uscat.
Da! Oul este gata. Coaja artificiala de ou este foarte fragila si se sparge
usor, dar cui îi pasa!
Uita-te cât e de reala
În timpul prajirii se formeaza multe bule mici, dar multi oameni nu remarca
diferenta.
Oul arata exact la fel, are gust mai bun decât cel adevarat, dar
astfel creste statistica persoanelor cu toxiinfectii alimentare.
De ce se falsifica ouale?
Din
cauza banilor. Costul oului fals e de doar 0.55 Yuan/kg, în timp ce ouale
adevarate costa 5.6 Yuan/kg.
Cazurile de alimente cu probleme si toxiinfectii alimentare sunt raportate pe
scara larga în China continentala în decursul ultimilor ani. În anul 2001, au
existat 185 de cazuri de intoxicatii alimentare, care afecteaza aproximativ
15715 de oameni si cauzând 146 decese. Numarul de cazuri s-a dublat în 2002. În
2003, numarul de cazuri raportate a fost de zece ori mai mult decât în anul
2001, precum si numarul de persoane care au suferit a fost de 29.660, inclusiv
262 decese Acum, în septembrie 2008, aproape 53.000 de copii chinezi s-au
îmbolnavit din cauza de lapte contrafacut; 4 au murit.