Ingrediente:
- 6 linguri de ulei de masline
- 4 carnati de vita
- sare
- 300 grame de couscous
- 500 grame dovlecei
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de sos de rosii putin picant
Pregatire:
Se pun 2 linguri de ulei in tigaie si se asteapta pina se incinge. Se pun
apoi carnatii si se frig pe toate partile timp de 3 minute la for mare si apoi
inca 8 minute la foc mic dupa care se scot din tigaie.
In alta tigaie, se pun la fiert 6 dl de apa cu o lingura de ulei si putin
sare si se astepta pina apa clocoteste. Atunci se ia tigaia de pe foc si se
adauga couscous-ul si se lasa sa stea in apa fierbinte circa 4 minute.
Intre timp se spala si se taie dovleceii intai in jumatate pe lungime si apoi
in felii.
In tigaie se infierbanta 2 linguri de ulei si se pun la prajit
bucatile de dovlecei, amestecand mereu la foc continuu timp de 5 minute. Se
adauga usturoiul presat si se mai amesteca inca 1 minut la foc. Se adauga sare
dupa gust.
Restul de ulei de masline se amesteca cu couscous-ul. Se imparte apoi
couscous-ul pe 4 farfurii, si se pune peste el cite un carnat si o cantitate
egala din dovleceii pregatiti in tigaie. Pe fiecare farfurie se poate pune si
cite o lingura de sos de rosii picant.
Ce vin se potriveste:
Un vin rosu, cu arome suple si fructoase.