Persoanele cu grupa sanguina A sunt predispuse la boli cardiace si diabet si
au un sistem imunitar sensibil.
Factorii de scadere in greutate:
In multe privinte recomandarile grupei sanguine A sunt exact opuse celor
pentru grupa sanguina 0. Sistemul lor digestiv este sensibil si prelucreaza lent
alimentele grele. Cei cu grupa sanguina A depoziteaza in final carnea sub forma
de grasimi.
Produsele lactate sunt slab digerate si produc insuline- un factor in
incetinirea metabolica. In plus, produsele lactate sunt bogate in grasimi
saturate, care afecteaza inima, duc la obezitate si diabet.
Graul este un factor mixt in dieta grupei sanguine A. El poate fi consumat,
insa in cantitati moderate deoarece duce la hiperaciditatea tesuturilor
musculare. Astfel metabolismul caloric devine inhibat.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt:
carne, produse lactate, fasolea mare, graul(in cantitati mari).
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate sunt:
uleiurile vegetale, alimente pe baza de soia, legume, ananas.
Recomandari alimentare
Alimente recomandate:
- Produsele din carne rosie slaba si carnea slaba.
- Peste: crap, cod, pastrav, macrou.
- Branza de soia si lapte de soia.
- Ulei de in si masline.
- Arahide, unt de arahide si seminte de dovleac.
- Fasole, linte, mazare, hrean, napi, morcovi, spanac, praz, sfecla,
papadie, ceapa, usturoi.
- Amarant si hrisca.
- Faina de tarate, faina de orez.
- Caise, mure, smochine, afine, cirese, grapefruit, lamai, ananas, prune.
- Sucul de: caise, ananas, morcov, telina, grapefruit.
- Mirodeniile si condimentele: sos de soia, usturoiul, mustar, mirodenii
pentru salata.
- Ceaiuri de: aloe, ginseng, valeriana, macese, ceai verde.
Alimente de evitat:
- Costita, sunca, carnea de gasca, carne tocata si carne de oaie.
- Ansoa, caviar, scoici, crab, creveti.
- Untul, laptele batut, inghetata, parmezanul.
- Ulei de porumb, ulei de arahide.
- Fistic.
- Faina alba.
- Varza, vinetele, maslinele, cartofii, rosiile.
- Pepenele, bananele, mango, portocalele, mandarinele, nucile de cocos.
- Sucul de papaya si portocala.
- Otetul, piperul, maioneza, muraturile si ketchup.
- Ceaiul de matasea porumbului si rubarba.
- Bauturile tip Cola, berea si ceaiul negru.
Exemplu de meniu:
MICUL DEJUN
- Apa cu lamaie
- Orez expandat cu lapte de soia
- Suc de grepfruit
- Cafea sau ceai de plante
PRANZ
- Salata greceasca
- Mar
- 1 felie de graham
- ceai de plante
GUSTARE DE DUPA-AMIAZA
- Orez expandat cu prune uscate
- Apa sau ceai de plante
CINA
- Lasagna de tofu
- Iaurt
- Apa sau ceai de plante
sustinem