Cititi aici: Dieta Dukan faza 1 si Dieta Dukan faza 2 |
In a treia etapa a
dietei Dukan, corpul dvs va invata sa se adapteze la noua sa
greutate. Atunci cand veti ajunge la greutatea dorita, e timpul
sa intrati in faza de consolidare pentru a va asigura ca, corpul se adapteaza la
noua greutate.
Grasimea este o modalitate de stocare
a caloriilor excedentare si ne pricepem foarte bine sa o facem, caci de
altfel, am muri de foame atunci cand produsele alimentare ar fi limitate.
Deci, restrictia de
calorii declanseaza o serie de reactii chimice care intensifica foamea, reduce
consumul de energie si va induce un fel de
hibernare.
Corpul poate deveni, de asemenea, un
instrument nemilos de eficient in asimilarea de calorii. Daca in mod
normal ati “culege” 100 de calorii dintr-o felie de paine, acum valoarea
acesteia ar fi cuprinsa intre 120 – 130 de calorii. Corpul dvs este acum un
burete de calorii, asa ca sunteti vulnerabili la cresterea in
greutate.
Faza de
consolidare
Etapa de consolidare din dieta Dukan este
proiectata pentru a controla reactiile excesive ale corpului si pentru a preveni
orice revenire in greutate. Aceasta ofera o perioada cruciala de tranzitie intre
dieta severa si revenirea la alimentatia
normala.
Dovezi clinice arata ca perioada de mare risc
pentru recapatarea greutatii dupa o dieta, este de aproximativ cinci zile pentru
fiecare jumatate de kilogram pierdut, astfel incat Dr. Dukan este de parere ca
aceasta e perioada in care trebuie sa ramanem in faza de consolidare. Deci, daca
ati pierdut cinci kilograme, ar trebui sa stati in aceasta faza 50 de zile.
Puteti introduce
cantitati mici de carbohidrati in timpul acestei etape, dar acestea nu
ar trebui sa fie piatra de temelie a
dietei.
Regulile fazei de
consolidare
– STATI in aceasta faza
5 zile pentru fiecare jumatate de kilogram pierdut in fazele
anterioare
– MANCATI cat mai multe proteine si legume,
dupa cum doriti
– ADAUGATI 1 portie de fructe pe zi
(nu banane, struguri, cirese sau visine)
– MANCATI 2
felii de paine integrala pe zi
– MANCATI 40g de branza
pe zi
– BUCURATI-VA de o portie de “alimente care
contin amidon” pe saptamana in prima jumatate a perioadei, apoi continuati cu 2
portii in cea de-a doua jumatate. Includeti paste, couscous sau mamaliga (225g),
linte, fasole, naut, orez brun, cartofi
– ADAUGATI
carne de miel si de porc o data sau de doua ori pe saptamana
–
BUCURATI-VA de o “masa de sarbatoare” pe saptamana in prima jumatate a
perioadei, apoi treceti la 2 in a doua jumatate
–
PASTRATI o zi de proteine pure pe saptamana
–
CONSUMATI 2 linguri de tarate de ovaz pe zi
–
PLIMBATI-VA cel putin 25 de minute pe zi
–
BETI multa
apa!
Cititi si: Dieta Dukan – un alt mit
daramat?
Va recomandam sa mai cititi
si:
Trup frumos
invidiat
lor
urate?
verii
scortisoara!
putin
nocive
satietate
designerilor
ideala?