Cititi aici: Dieta Dukan faza 1 |
A doua parte a dietei noastre
exclusive de vara Dukan ne arata cum sa extindem optiunile de
meniu.
FAZA DE
CROAZIERA (de trecere) este stadiul “calului de povara” in care
alternati zilele de proteine din FAZA DE ATAC cu zilele in care adaugati
cantitati nelimitate de salate si legume la mesele de carne, peste si lactate
degresate. Ramaneti in aceasta faza pana ajungeti la greutatea
dorita.
Puteti introduce
urmatoarele legumele fie crude, ferte la abur, fierte sau coapte
(in folie), cu carnea sau peste dvs: anghinare, sparanghel, vinete, broccoli,
varza, telina, cicoare, castraveti, fenicul, fasole franceza, praz, ciuperci,
ceapa, ardei gras, dovleac, ridichi, salata, frunze de macris, soia, spanac, nap
suedez, Swiss chard, rosii.
In principiu, puteti manca cantitati
nelimitate dintre acestea, dar daca doriti o pierdere rapida in greutate, Dr.
Dukan crede ca cel mai bine e sa mancati pana cand nu mai simtiti senzatia de
foame. Morcovii si sfecla sunt permise, de asemenea, dar contin amidon,
asa ca evitati consumul lor prea des. In timpul acestei faze, evitati sa
consumati alimente bogate in amidon, cum ar fi cartofii, orezul, porumbul,
mazarea, fasolea, lintea si avocado.
Regulile fazei de croaziera
(trecere)
– consumati proteine pure intre una si
cinci zile (fara produse lactate degresate) intercalate cu una pana la cinci
zile in care mancati si legume
– mancati doua linguri de tarate de ovaz
pe zi
– faceti o plimbare vioaie de 30 de minute pe zi
– beti
1,5 litri de apa in fiecare zi
Ar trebui sa constientizati
ca pierderea in greutate de care v-ati bucurat in FAZA DE ATAC va
inceta, probabil, atunci cand veti introduce salata si legumele, dar nu
intrati in panica.
Dieta numai cu
proteine are un puternic efect asupra pierderii apei. O
dieta bogata in produse din carne si lactate ridica nivelul de acid uric si uree
in sange. Acestea sunt subproduse toxice a defalcarii de proteine, pe care
organismul incearca sa elimine prin retinerea apei din tesuturi si pomparea ei
inspre rinichi si tractul urinar pentru a ajuta eliminarea
ei.
Cand veti incepe sa consumati legume din nou,
corpul dvs va incepe sa retina in mod natural putina apa. De indata ce veti
trece la o zi numai cu proteine, expulzarea apei va reveni.
Dr. Dukan spune ca va
puteti astepta sa pierdeti 900 de grame in fiecare sapatamana in care
stati in faza de croaziera.
Sfaturi |
– MANCATI cat de des doriti. Nu suferiti de
foame
– NICIODATA nu sariti peste
mese
– EXPERIMENTATI cu agar agar (de la magazinele de
sanatate). Aceasta gelatina marina reduce viteza cu care zaharul este asimilat
de organism, reduce colesterolul si reduce cantitatea de calorii
absorbite
– GATITI-VA sosuri si dressinguri Dunkan.
Pentru un sos de iaurt simplu, bateti o lingurita de mustar de Dijon, un strop
de otet, piper, sare si ierburi intr-un iaurt simplu.
Delicios!
– CANTARITI-VA in fiecare zi. Pierderea in
greutate, indiferent de cat de mica este, este cel mai bun
stimulent
– BETI un pahar mare de apa rece inainte de
masa, unul in timpul, si o treime dupa masa. Acest lucru va face sa va simtiti
satui si perturba absorbtia alimentelor, permitand mesajelor de satisfactie sa
ajunga la creier.
Cititi in continuare Dieta Dukan faza 3 |
Cititi si: Dieta Dukan – un alt mit
daramat?
Va recomandam sa mai cititi
si:
Trup frumos
invidiat
lor
urate?
verii
scortisoara!
putin
nocive
satietate
designerilor
ideala?