Nutritionistii ne
sfatuiesc sa incepem ziua cu un pahar cu suc de lamaie amestecat in apa
calda. Sucul de lamaie combinat cu apa calda, baut in fiecare
dimineata, este indicat in stimularea sistemului digestiv, explica nutritionista
Theresa Cheung, citata de “Daily Mail”. Nutritionista recomanda un regim de
sapte zile in urma caruia vom fi cu certitudine mai
supli.
Ziua 1 |
Mic
dejun: O portie de salata de fructe cu iaurt si 300 ml de
lapte
Gustare: Opt migdale fara sare si un pahar cu suc de
fruct
Pranz: Supa de legume, doua felii de paine
integrala, o portie de salata cu cascaval ras
Cina: Peste
sau pui la gratar, cu lamaie si ulei de masline, legume la tava servite cu o
lingura de seminte de susan si piersici in suc cu
scortisoara
Ziua 2 |
Mic
dejun: Un ou ochi, doua felii de paine integrala cu putin unt, o rosie,
un mar, 300 ml de lapte
Gustare: Doua piersici, o mana de
alune nesarate, un pahar cu suc de mere si lamaie
Pranz: O lingura de fasole rosie amestecata cu
rosii, piper verde si suc de lamaie, o felie de paine, o salata verde si un
kiwi
Cina: Legume fierte (cu cartofi si orez), o
banana
Ziua 3 |
Mic
dejun: Doua linguri de terci de ovaz amestecat cu 300 ml lapte, o
piersica
Gustare: Salata de fructe cu suc de lamaie, un
pahar cu lapte
Pranz: Pizza
vegetariana
Cina: Ton cu legume fierte si suc de
lamaie, un pahar de compot
Ziua 4 |
Mic
dejun: Un milkshake de banane, doua felii de paine integrala cu putin
unt
Gustare: O mana de fructe
confiate
Pranz: Un cartof si o cana de fasole fiarta, o
salata cu cascaval ras, o para
Cina: Un ardei umplut cu orez
si legume, un mar copt
Ziua 5 |
Mic
dejun: O felie de paine de secara, un ou fiert tare, o
rosie
Gustare: O mana de nuci, 300 ml
lapte
Pranz: Un castravete, un sandvici cu somon afumat
si un iaurt
Cina: Somon la cuptor cu lamaie si legume
fierte
Ziua 6 |
Mic
dejun: Salata de fructe, iaurt si doua linguri de ovaz cu 300 ml de
lapte
Gustare: O piersica, o mana de
nuci
Pranz: Creveti, o salata cu lamaie si ulei de
masline, un mar
Cina: Omleta (ciuperci, doua oua, trei
linguri de cascaval ras si legume fierte), o banana
Ziua 7 |
Mic
dejun: Cereale cu seminte, fructe proaspete si lapte, un
pahar cu suc de mere
Gustare: Morcovi si 300 ml
lapte
Pranz: Salata de fasole, o felie de paine cu
putin unt, un iaurt
Cina: Orez brun cu pui, fructe proaspete
si iaurt
Va recomandam sa mai cititi
si:
Alimentatie sanatoasa
enzimele
somonul
culinare
colesterol
bine
mult
legumelor
paradontoza?
lunga
specialistilor