Desert rapid cu mure
Ingrediente:
- 375g aluat foietaj
- 85g mure proaspete
- 4 linguri gem de mure
- 200ml frisca lichida
- 100g zahar pudra
- 55g ciocolata, taiata bucati si topita pe aburi
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 220°C si imparte aluatul in 3 parti egale. Pune-l in tava de copt si inteapa-l peste tot cu o furculita. Se lasa in cuptorul incins timp de 12-15 minute, pana cand a crescut, umflat si a prin culoare. Cand e gata se lasa sa se raceasca.
Dupa ce foile s-au racit complet, se taie marginile asigurandu-te ca toate sunt de aceeasi marime.
Murele proaspete se amesteca bine cu gemul iar frisca se bate spuma.
Unge doua din cele 3 foi cu amestecul de mure apoi intinde frisca si suprapune-le. Aseaza a treia foaie si intinde un amestec din zaharul pudra si putina apa (cat sa se transforme intr-o glazura mai groasa), apoi stropeste cu ciocolata topita intr-un model sau pur si simplu.
La final se taie prajiturica in sase parti egale si se serveste 🙂
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!