De cate ori trebuie sa ne spalam parul in fiecare saptamana, depinde de textura si stilul de viata. Utilizati aceste sfaturi si recomandari pentru un scalp si par sanatos.
Probabil nu este subiect mai controversat si dezbatut in lumea ingrijirii podoabei capilare decat frecventa spalarii parului.
“Nu este neaparat un raspuns universal la intrebarea <<Cat de des ar trebui sa va spalati parul?>>”, Spune Kérastase Consulting Hair Stylist, Mara Roszak. Multe lucruri contribuie la dorinta sau nevoia de a ne spala pe cap, inclusiv tipul de par si factorii stilului de viata, cum ar fi cat de des lucrati in aer liber, adauga ea. Deci, in locul unui raspuns usor si rapid, pentru a ajunge la radacina problemei, am rugat cei mai buni stilisti sa cantareasca tema si sa treaca prin cele mai bune practici de spalare pentru mai multe conditii diferite. Iata ce trebuie sa stiti inainte de a va sampona parul:
Daca aveti parul uscat…
Parul uscat este probabil mai gros si mai aspru. Aceasta textura, impreuna cu faptul ca este mai uscat, inseamna ca puteti sa va spalati parul mai rar; Roszak sugereaza spalarea parului uscat de 3 ori pe saptamana. Asigurati-va ca alegeti o formula de sampon hidratanta. Din moment ce va samponati mai putin frecvent, totusi, atat Rhys cat si Roszak, recomanda un sampon cu actiune dubla, pentru a asigura o curatare temeinica care va elimina murdaria, uleiul si acumularea de produse.
Daca aveti parul uleios…
Parul uleios este, de asemenea, mai fin, deoarece aceasta textura tinde sa fie mai predispusa la ingrasare rapida, spune stilistul San Diego si proprietarul salonului Jet Rhys. si, da, asta inseamna ca trebuie sa samponati o data la 2 zile sau chiar zilnic daca este nevoie. Si nu este nimic in neregula, atata timp cat luati masurile necesare pentru a nu va deteriora parul. In primul rand, asigurati-va ca alegeti un sampon bland, fara sulfat (care nu va va lasa parul sau scalpul fara uleiurile naturale), special pentru parul gras. In acelasi timp, supra-samponarea va poate usca scalpul, determinand-ul sa produca mai mult ulei, creand un ciclu vicios care nu se mai termina. Dar la fel de important ca si samponul pe care il folositi, este modul in care il folositi. “Asigurati-va ca va samponati scalpul, nu parul”, spune Rhys. Utilizati varfurile degetelor pentru a masa scalpul, lucrand in miscari circulare; aceasta este cea mai buna modalitate de a va asigura ca samponul ajunge la locul potrivit. Si nu va faceti griji, pe masura ce clatiti spumele, samponul va trece si prin lungimea firelor de par.
Daca faceti mult efort fizic…
O sesiune intensa de transpiratie este suficienta pentru a face pe oricine sa isi spele parul. Daca lucrati des in aer liber si doriti sa va spalati parul zilnic, urmati aceleasi recomandari ca si pentru parul gras. Dar, transpiratia suplimentara nu trebuie neaparat sa insemne si spalari suplimentare. Puteti incerca cu incredere un sampon uscat. Si in loc sa il utilizati dupa un antrenament de exemplu, incercati sa il aplicati inainte, concentrandu-va in special asupra radacinilor. Acesta va absorbi transpiratia in timp ce culmineaza.
Daca aveti parul vopsit…
Apa este inamicul numarul 1 al parului vopsit. Apa fierbinte in special, deschide cuticula de par, stratul exterior al parului, permitand moleculelor de culoare sa alunece imediat. Acestea fiind spuse, cu cat va spalati mai rar, cu atat va pastarti mai mult culoarea parului, spune Rhys. Cand va spalati, asigurati-va ca alegeti un sampon special pentru par vopsit si un balsam special creat pentru parul dumneavoastra.
Un alt truc util?
Tamponati-va parul cu un balsam inainte de a face dus. Acest proces impiedica parul sa absoarba cat mai multa apa, reducand la minimum efectele de estompare a culorii. Puteti folosi orice balsam. Aceasta tehnica de folosire a balsamului este utila si inainte de a merge la piscina sau la mare, pentru a va proteja nuanta parului de clor si de apa sarata.
Spalarea parului prea des duce la eliminarea uleiurilor naturale (si culorii), dar cat de des va spalati pe cap depinde si de tipul de par, cat de des faceti exercitii fizice, etc.
Pentru un abdomen plat, cititi:
10 minute de exercitii pentru mamici ocupate
10 activitati pentru un abdomen plat
Abdomen plat in 7 zile – dieta pentru abdomen plat
Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
Si totusi vrei niste sugestii de cure de slabire?
Pierde in greutate cu miere si scortisoara
Secretul de dimineata al celei mai bune cure de slabire
Cinci diete excentrice de evitat
Bauturile care-ti distrug silueta fara sa stii
Dieta alcalina – ce e bine de stiut inainte de a o incerca
Dieta armatei israeliane
Dieta Montignac. Principii si faze.
Dieta Daneza – cat de departe ati merge pentru a pierde in greutate?
Supa ce te ajuta sa slabesti vazand cu ochii!
Cum sa scapi de 4 kg in 2 zile cu Dieta 48 de ore
Magneziul si legatura cu greutatea
Pentru par,pentru rezistenta lui un produs eficient e folixin, un produs din plante!