Ingrediente:
- 125g faina
- 1 pliculet praf de copt
- 125g unt nesarat
- 175g de zahar pudra
- 2 oua
- 95ml de lapte
- ½ lingurita extract de vanilie
Pentru glazura:
- 25g de ciocolata alba topita, rece
- 100g de crema de branza moale
- 50g unt nesarat moale
- ½ lingurita extract de vanilie
- 250g zahar pudra cernut
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180°C si se pregatesc formele
de briose.
Se cerne faina iar separat se bate untul cu zaharul pudra
pana devine un amestec pufos. Adauga un ou, jumatate din cantitatea de lapte si
extractul de vanilie; dupa omogenizare adauga al doilea ou si restul de lapte.
Usor incorporeaza faina – nu amesteca prea mult!
Cand compozitia este omogena si aluatul neted, se pot
umple briosele pe jumatate si se lasa in cuptorul incins 20 – 25 de minute, sau
pana cand un betisor de lemn introdus in mijlocul briosei iese curat. Cand sunt
coapte se lasa la racit complet.
Pentru glazura, se amesteca cu un mixer eelctric toate
ingredientele, iar daca doriti ceva mai special puteti adauga putin colorant
alimentar si cateva bilute/sclipici/dajeuri comestibile pentru decor.
Aveti grija ca briosele sa fie complet reci cand
intindeti glazura pentru a nu se topi.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Deserturi / Dulciuri
de ciocolata
portocala
ciocolata
ciocolata
ciocolata
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii