Cupcakes cu mere
Ingrediente cupcake:
- 2¼ cesti faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scorțișoară măcinată
- ½ lingurita nucșoară
- 1 lingurita sare
- ½ ceasca unt nesarat
- 2 cesti zahăr
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 cesti mere tocate sau date pe razatoarea mare
Ingrediente crema:
- 25g de ciocolata alba topita, rece
- 100g de crema de branza moale
- 50g unt nesarat moale
- ½ lingurita extract de vanilie
- 250g zahar pudra cernut
Mod de preparare cupcake:
Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Pregatiti formele de cupcakes. Amestecati împreună faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.
Cu un mixer bate untul și zahărul spuma, aproximativ 5 minute. Se adauga ouăle și vanilia. Redu viteza la mic si incorporeaza merele. Apoi adauga amestecul de faina.
Împarte aluatul în formele de cupcake si umple-le până la jumătate; se coc 18 – 20 de minute pana se rumenesc frumos, apoi se lasa la racit.
Se orneaza cu crema: se amesteca cu un mixer eelctric toate ingredientele, iar daca doriti ceva mai special puteti adauga putin colorant alimentar si cateva bilute/sclipici/dajeuri comestibile pentru decor.
Aveti grija ca briosele sa fie complet reci cand intindeti glazura pentru a nu se topi.
Va dorim Pofta Buna!