preparare: 50 min
min
Servire: 12 portii
Ingrediente:
- 150 de grame de unt la temperatura camerei
- 150 de grame de zahar Muscovado
- 3 oua
- 150 de grame de faina cu agent de crestere
- jumatate de lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de extract de vanilie
Pentru crema de
caramel:
- 50 de grame de unt
- 250 de grame de zahar brun pudra
Optional pentru decor puteti cumpara un
sos de caramel si cateva stafide aurii.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180° C si pregatiti 12 forme de
briose.
Puneti untul si zaharul intr-un bol si bateti bine cu o
lingura de lemn sau mixer electric pana devine un amestec pufos. Treptat
incorporati ouale pana se omogenizeaza, apoi turnati in ploaie faina,
praful de copt si extractul de vanilie.
Umpleti formele pe trei sferturi si lasati-le in cuptorul
incins cca 20-25 de minute pana se rumenesc si sunt ferme la atingere.
Pentru a face glazura, se pune untul si zaharul pudra
intr-un bol cu 2 lingurite de apa clocotita si se bate pana se omogenizeaza si
devine un amestec cremos.
Cand sunt briosele reci, se decoreaza cu crema, sosul de
caramel si cateva stafide.
Va dorim Pofta Buna!
Mai cititi si:
Deserturi / Dulciuri
de ciocolata
portocala
ciocolata
ciocolata
ciocolata
Cure de
sanatate
detoxifiere?
calde
completa
san
femei
ajuta?
terapeutica?
Medicina Naturista
acneei
homeopatice?
bine
racelii