Cum uscam rosiile?
Ingrediente:
- 1kg rosii
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 93°C. Spala rosiile si usca-le bine, apoi elimina semintele/sucul/interiorul fiecarei rosii. Taie rosiile mici in sferturi si rosiile mai mari in bucati mici. Daca vrei sa lasi bucati mai mari de rosii, inteapa de cateva ori cu un cutit partea cu piele pentru a le ajuta sa se usuce uniform.
Imprastie rosiile taiate pe o foaie de copt si stropeste-le cu ulei de masline – amesteca bine.
Pune rosiile in cuptor si lasa-le acolo pana cand marginile se strang iar rosiile se reduc in marime cu aproximativ 1/3, timp de 2 – 3 ore, in functie de cat de suculente au fost rosiile. Timpul poate fi prelungit si pana la 8 ore.
Rosiile uscate pot fi depozitate in frigider sau congelator, sau acoperite cu ulei de masline.