Ingrediente:
- 300g manzat (sau pui, porc) fiarta
- 200ml supa din carne de manzat
- 3 linguri unt
- 3 linguri faina
- un pumn mic patrunjel tocat
- 2 oua
- 150g pesmet
- sare si piper dupa gust
- nucsoara
- ulei
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de manzat si se pastreaza 200ml de supa, apoi se taie in
fasii subtiri. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se toarna treptat
faina amestecand continuu cu un tel sa nu se prinda, iar dupa cca 2 minute
adauga supa de carne si bate cu telul pana compozitia se transforma intr-un sos,
apoi ia cratita de pe foc.
Iar ca amestecul sa fie asemenea unor crochete adevarate pune intr-un
procesor de alimente sau blender sosul si carnea taiata si amesteca pana ce
compozitia se transforma intr-un fel de crema. Cand e gata, adauga patrunjelul
tocat marunt si dupa gust nucsoara, sare si piper, dupa care se lasa la frigider
cel putin 2 ore.
Dupa ce amestecul s-a racit bine de tot, se dau forma crochetilor (aici dupa
preferinta ii poti face lungi sau chiar bilute de marimea unor nuci) si se mai
lasa 1 ora la frigider.
Intre timp bate bine 2 oua intr-un castron iar intr-o alta farfurie toarna
pesmetul. Pune uleiul la incins intr-o cratita (cam de 2-3 degete) sau la
friteoza. Acum, scoate crochetii de la rece, da-i prin pesmet, apoi prin ou si
inca o data prin pesmet. Se pun in uleiul incins si se lasa pana prind o
culoarea rumenie. Se scot pe un servetel de hartie sa absoarba uleiul in exces
si se servesc cu mustar si cartofi pai.
Va dorim Pofta Buna!
Cure de sanatate
detoxifiere?
calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
zile
cancerului la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
terapeutica?
primavara
usturoi
Ganoterapia?
cu varza
fericiti
varza?
pentru sanatate
Cosmetice facute in casa din ingrediente
naturale
tratamente eficiente pentru ten
minuni
buze
fata?
impotriva caderii parului
casa!
celulitei