Creme Brulee … un desert frantuzesc traditional si
clasic care se topeste in gura! Trebuie sa il incercati!
Timp de
preparare: 5 – 10 minute
Timp de
gatire: 35 minute
Timp
refrigerare: 30 minute
Servire: 4 portii
Ingrediente:
- 1 betisor de vanilie si cateva picaturi de extract de
vanilie
- 4 galbenusuri
- 1/2 ceasca (100g) zahar
- 200 ml lapte
- 255 ml smantana (de preferinat mai grasa)
- putin zahar extra (pentru caramelizare)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 150°C
1.
Bateti galbenusurile cu zaharul
2. Se amesteca in oua
interiorul betisorului de vanilie (semintele) si extrasul de
vanilie
3. Adaugati laptele si amestecati pana la
omogenizare
4. Adaugati smantana treptat in timp ce
amestecati
5. Se imparte compozitia in forme rotunde
(specifice cremei brulee) si se lasa la cuptor timp de 30
minute
6. Dupa acest interval de timp se lasa la racit, iar
apoi se baga la frigider pentru 30 de minute
7. Presarati
putin zahar peste crema brulee si lasati-le in cuptorul incins pana acesta se
caramelizeaza
8. Crema Brulee se serveste calda sau
rece
Voila!
Variatii:
Daca doriti ceva mai aromat puteti adauga in compozitie
si 1 lingura lichior de portocale, Apa de flori de portocal sau Apa de
trandafir. Dar, amintiti-va ca aceasta reteta este una clasica; crema brulee
este cea mai buna atunci cand aroma este subtila si delicata.
Sfaturi:
Contrar gandirii populare, crema Brulee nu trebuie pusa in cuptor in bain-marie
(intr-o tava cu apa), ci direct pe gratar.
Daca nu aveti timp pentru refrigerare, nu este nici o
problema; dupa primele 30 de minute la cuptor presarati zaharul pentru
caramelizare si bagati-le din nou in cuptor cateva minute.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Alimentatie sanatoasa
mai bine
mult
sa…
legumelor
minune?
paradontoza?
mancam?
lunga
specialistilor
sanatatea
perfect
Cure de sanatate
avem nevoie de o cura de detoxifiere?
cu pietre calde
sanatosi
detoxificare completa
saunei
la san
femei
acupunctura si cum ne poate ajuta?
metoda terapeutica?