Clatite din dovlecei
Ingrediente:
- 1 ceasca de faina
- ¾ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita de sare
- 2 oua, separate
- 1 ceasca de lapte batut (iaurt)
- 1 lingura miere
- 2 linguri de unt topit
- 1 ceasca dovlecel dat pe razatoarea mare
- 2 linguri seminte de in macinate fin
Mod de preparare:
Amesteca bine faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Bate galbenusurile.
Incorporeaza galbenusurile si iaurtul in ingredientele uscate, apoi adauga mierea, untul topit, dovlecelul si semintele de in macinate.
Amesteca energic albusurile si incorporeaza-le in amestecul de mai sus.
Incălzeste o tigaie la foc mediu, adauga o picatura de ulei, iar cand se incinge prepara clatitele. Se servesc cu branza de vaci, afine si miere.
Daca clatitele par prea subtiri mai adauga 1-2 linguri de faina. Astfel isi vor mentine forma rotunda cand vei turna amestecul, si clatita va iesi mai pufoasa.
autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2014
Va dorim Pofta Buna!