Ciupercile ajuta la lupta impotriva cancerului
Ciupercile sunt unice atunci cand vine vorba de a le clasifica ca sursa de hrana. Desi multi oameni le-ar putea identifica ca legume, ciupercile nu sunt de fapt nici plante, nici animale. In schimb, ele sunt o ciuperca, si una care a fost apreciata de secole pentru proprietatile sale care tind sa conduca la o sanatate buna.
De fapt, ciupercile au fost atat de apreciate incat vechii egipteni au considerat ca au avantajul de a le oferi o viata mai lunga. Din cate a descoperit si medicina moderna, aceste culturi antice nu au fost atat de departe de adevar. Din cele 100 de specii de ciuperci, care au fost studiate pentru proprietatile lor de a lupta impotriva cancerului, aproximativ sase dintre ele se dovedesc a fi cu adevarat speciale.
Beneficii pentru sistemul imunitar
Studiile pe ciuperci au identificat numeroase moduri in care acestea stimuleaza sistemul imunitar. De exemplu, polizaharidele cu lant lung, in special moleculele alfa-glucan si beta-glucan, s-au dovedit a fi un impuls primar in spatele beneficiilor aduse sanatatii. Un studiu a aratat ca adaugarea unei portii sau doua, de ciuperci Shiitake uscate in dieta noastra, are un efect modulator si benefic asupra sistemului imunitar.
Ciupercile Maitake s-au dovedit a include un compus care stimuleaza sistemul imunitar al pacientilor ce sufera de cancer mamar. Peptidele, lectinele, laccases, proteinele fungice si alti compusi, s-au dovedit de asemenea a fi eficienti la stimularea sistemului imunitar. In timp ce aceste rezultate sunt foarte interesante, alte cercetari au indicat ciupercile ca fiind direct anti-canceroase.
Beneficiile consumului de ciuperci
Un studiu japonez care implica soareci, a aratat ca cei care au suferit de sarcom au avut rezultate remarcabile dupa ce au consumat extract de ciuperci Shiitake. Sase din cei zece soareci au aratat o regresie completa a tumorilor. Cu concentratii usor mai ridicate ale extractului, toti cei zece soareci au aratat o regresie a tumorilor.
De asemenea, in Japonia, ciupercile sunt adesea folosite ca o forma alternativa de medicament pentru cei care sufera de cancer. Una dintre ele este extractul de ciuperci shiitake, iar cealalta este o ciuperca numita subrufescens Agaricus. Aceasta ciuperca este cunoscuta sub numele de Agaricus brasiliensis si Agaricus blazei.
Cand extractele din ciupercile maitake sunt combinate cu vitamina C, cresterea celulelor canceroase din vezica a fost redusa cu 90%. In unele cazuri, aceasta combinatie a ucis complet celulele canceroase. Lentinan, un compus gasit in ciupercile shiitake, a fost demonstrat ca poate creste ratele de supravietuire la pacientii suferinzi de cancer.
Aceste rezultate sunt o veste buna pentru cei care sunt in cautarea unei modalitati usoare si gustoase de a stimula sistemul imunitar si de a lupta cu aproape orice tip de cancer.