Ciocanele de pui Piri piri cu tzatziki

Ciocanele de pui Piri piri cu tzatziki

Servire: 4 persoane
Timp pregatire: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 ardei rosu iute
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite paprika
  • 1 lingurita de sare
  • 575g ciocanele de pui
  • 190g tzatziki
  • 15g menta, taiate fasii subtiri

Mod de preparare:

Incalzete cuptorul la 180 °C. Taie ardeiul iute cubulete (fara seminte) si pune-l intr-un blender impreuna cu usturoiul, uleiul, paprika si sarea – se transforma in piure (piri piri).

Ciocanelele de pui se amesteca bine in sosul piri piri si se pun intr-o tava in cuptorul incins pentru cca 45 minute. La jumatatea timpul intoarce ciocanele. Dupa ce sunt gata se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.

Intre timp amesteca tzatziki cu menta.

Ciocanelele se servesc cu salata de coucous, orez sau quinoa, lamaie si sosul de tzatziki.

TIP: puiul se poate pregati cu o zi inainte si lasat la rece; ciocanelele se pot pregatir si la gratar

Informatii nutritionale: 425kcal, 33g grasime, 30g proteine, 3g carbohidrati

piri piri,sos,pui,ciocanele,pui,tzatziki,iaurt,menta,couscous,lamaie,marinat,gratar,quinoa
Comantarii (0)
Adauga comentariu