Ingrediente
baza:
- 140g biscuiti digestive
- 2 ½ linguri (35g) de unt nesarat
Umplutura:
- 300g crema de branza
- 2 oua
- 2 galbenusuri de ou
- 2/3 cana (133g) de zahar tos
- 1/3 cana (80ml) smantana
- 2/3 ceasca unt de arahide
- vanilie
Topping:
- 2/3 cana (160ml) smantana
- 2/3 cana (120g), chips-uri de ciocolata cu
lapte
- 1 ½ lingura de zahar brun
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160° C/325° F. Ungeti cu unt o
forma rotunda de 20cm, apoi intindeti o folie de pergament.
Pentru baza: sfaramati biscuitii si
adaugati untul – se amesteca pana cand compozitia seamana cu nisipul umed.
Acesta se intinde in tava pregatita si se apasa bine cu degetele. Se lasa la
frigider.
Pentru umplutura: se amesteca bine de
tot crema de branza, ouale, galbenusul de ou, zaharul, smantana, untul de
arahide si vanilia. Se toarna in tava cu baza de biscuiti si se lasa la
cuptor aproximativ 1 ora – 50 de minute.
Pentru topping: incalziti usor, intr-o
cratica la foc mic smantana si ciocolata cu zaharul brun, amestecand mereu pana
ciocolata se topeste, iar apoi se ia de pe foc. Turnati si raspanditi topping-ul
peste cheesecake, apoi pune-l inapoi in cuptor pentru inca 10-20
minute.
Odata scos din cuptor, lasati cheesecake-ul sa se
raceasca complet in tava, apoi se acopera si se baga la frigider peste
noapte.
Se serveste a doua zi.
Va dorim Pofta Buna!
Va recomandam sa mai cititi
si:
Retete rapide si sanatoase
- Salata din cartofi calzi
- Sos de tomate pentru pasta
- Inghetata de capsuni
- Burgeri din miez de nuca si
alune
- Salata de pasta si ton
- Fasole de casa
- Pesto cu miez de nuca
- Prajitura de curmale
- Inghetata de fructe (pops)
- Chiftele din peste
- … toate articolele
aici